ABOUT SANAL SUNUCU NEDIR?

About Sanal Sunucu Nedir?

About Sanal Sunucu Nedir?

Blog Article

VDS ile VPS server aynı kullanım amacına sahiptir. VPS server üzerinden yaptığınız her işlemi, VDS server’dan da kolaylıkla yapabilirsiniz.

Sanal sunucular, aynı zamanda İngilizce açılımı olan “Virtual Non-public Server” olarak da bilinir. Sanal sunucuların tamamı “committed” advertisementı verilen adanmış bir fiziksel sunucu içerisinde yer alır ve sistem içerisinde yer alan her sanal sunucu (VPS) birbirinden bağımsız olarak çalışır.

Sanal sunucular, bölünerek kullanılabilen sunucu alanları sunacağı için, dimension maliyet avantajı sağlamada propertyımcı olacaktır. Birden fazla proje veya World-wide-web sitenizi bu sayede tek bir sanal sunucu altında geliştirebiliyor olacaksınız.

Kurumsal ya da kişisel kullanım farketmeden kiralamış olduğunuz sanal sunucu içerisinde dilediğiniz işlemleri yapabilme avantajı sanal sunucuların sunduğu avantajlardan en önemlisi olarak karşımıza çıkıyor. Bu konuyu takiben;

Bir üst pakete mi geçmeliyim ya da büyük trafik ve disk kullanım alanlarında ne gibi hizmetler satın almalıyım gibi soruları pek çokları gibi siz de kendinize soruyor olabilirsiniz.

Bir sanal makine ile farklı makineler arasında daha düşük risklerle geçiş yapabilirsiniz. Bunun nedeni VM'lerin donanımdan bağımsız olmasıdır.

Yedeklilik : Güncel sanallaştırma teknolojisinin sunduğu özellikler ile sanal sunucunuzun yedeği VDS Neden gereklidir? kolayca alınabilir, bu sayede olası bir durumda hızlı şekilde yedek üzerinden sunucunuz kurtarılabilir.

Sanal Sunucu konseptinin temeli donanım kaynaklarını en üst seviye de kullanmak ve atıl yatırımların azami seviyede ekonomiye katılmasını sağlamaya dayanır.

Tahsis edilmiş barındırma tüm koltukta tek başına oturmaya benzer. Konforludur fakat pahalıdır ve aslında tüm bu ekstra alana ihtiyacınız yoktur.

Bu sanal makinalar, kendi işletim sistemlerine, uygulamalarına ve yapılandırmalarına sahip olabilirler ve sanki bağımsız birer donanım imiş gibi davranabilirler.

Ücretsiz kurulum hizmeti ile birlikte sağlanan yönetim desteği, sunucu yapılandırmanız ve temel kullanımlarınız ile ilgili sizing her zaman destek olacak bir uzman ekip sunmaktadır.

Sanal sunucuların World wide web hızları veri merkezi kaynaklı olarak çok yüksek olduğundan yedeklemeye dair tüm işlemlerinizi depolama alanınız sınırları içerisinde rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Sanal sunucu, fiziksel bir sunucunun donanım kaynaklarının, yazılımsal bir katman vasıtasıyla birden fazla işletim sistemine bölünerek hizmet vermesini sağlayan bir teknolojidir. Bu sayede tek bir fiziksel sunucu, birden fazla bağımsız sanal sunucu olarak kullanılabilmektedir.

Sanal sunucu, birçok World wide web kullanıcısının aşina olduğu ancak pek çOkay kişinin tam olarak ne olduğunu bilmediği bir terimdir. Bu web site yazısında, sanal sunucunun ne olduğunu, avantajlarını ve nasıl kurulduğunu öğreneceksiniz.

Report this page